
Jackfruit dobývá restaurace. Kde ho můžete nově ochutnat?
Jackfruit už dávno není jen neznámá exotická surovina v plechovce, kterou si vezmete domů na ochutnání. Postupně se dostává na čím dál tím více menu českých restaurací. Šťavnatá textura, jemná chuť a možnost nahradit maso dělají z jackfruitu surovinu, se kterou si kuchaři rádi hrají. A hosté? Ti se vracejí, protože je baví objevovat rostlinnou alternativu, která opravdu chutná. Kde můžete nově ochutnat jackfruit od jackies?

Čtyři sestry Kutná Hora
V srdci Kutné Hory, jen kousek od hlavního náměstí, stojí rodinná restaurace Čtyři sestry. Místo, kde se láska k jídlu proměnila v podnik, který dokáže spojovat lidi u jednoho stolu. Restauraci vedou čtyři sestry se svými rodiči a jejich filozofie je jednoduchá. Jídlo je radost a každá návštěva má být malou slavností.
Čtyři sestry si získaly pověst nejen díky moderní mezinárodní kuchyni, ale i důrazu na čerstvost a sezónnost. V jejich menu najdete vegetariánské i veganské pokrmy a právě sem si našel cestu i náš jackfruit. Hosté oceňují, jak přirozeně zapadá do jejich konceptu, jako rostlinná alternativa masa, která dokáže překvapit chutí i texturou.
Není proto divu, že si restaurace vysloužila místo v Gastromapě Lukáše Hejlíka a pravidelně se tam vrací nejen místní, ale i turisté. Jackfruit tu dokazuje, že rostlinné jídlo může být moderní, chutné a naprosto přirozenou součástí jídelníčku.
Sushi Hub Zlín, Přerov a Olomouc
V Sushi Hubu neustále hledají nové cesty, jak nabídnout svým hostům něco čerstvého a inspirativního. Každé čtvrtletí rozšiřují menu o nové varianty poké bowls – a tentokrát přidali i jackfruit. Tropický plod, který díky své vláknité textuře skvěle nahrazuje maso, se tak začlenil do jejich konceptu sushi, poke a moderního street food.
Hosté si novinku rychle oblíbili. Jackfruit výborně zapadá do filozofie Sushi Hubu: spojit chutě, zdraví a inovaci. Na svých pobočkách v Olomouci, Přerově a Zlíně kombinují klasické poké bowls a sushi se zajímavými veganskými variantami.
Tento příběh dokazuje, že rostlinné ingredience nemusí být jen doplněk, ale plnohodnotná součást moderní gastronomie. Jackfruit se tak stává mostem mezi asijskou tradicí a novými trendy ve stravování.
Jackfruit má místo i na vašem talíři
Ať už si chcete dopřát svěží poke bowl v Sushi Hubu, nebo si zajít na rodinný oběd do Čtyř sester v Kutné Hoře, jedno je jisté – jackfruit si nachází stále více fanoušků i v českých restauracích. Je to důkaz, že rostlinná kuchyně nemusí být kompromisem, ale plnohodnotným gurmánským zážitkem.
TIP: Podívejte se, kde všude můžete ochutnat náš jackfruit.
Pokud jste podnik, který hledá nové cesty, jak oslovit hosty a nabídnout jim něco originálního, jackfruit může být tím správným krokem. Je univerzální, udržitelný, chutný a překvapí každého, kdo ho ochutná poprvé.
👉 A pokud chcete ochutnat jackfruit přímo u vás doma, nezapomeňte, že Jackies najdete i v našem e-shopu. Stejná kvalita, jen v pohodlí vaší kuchyně.
Autorka článku: Ing. Kateřina Jakešová, výživová specialistka a copywriterka